Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maškare u Slatini

'Pod tuđom maskom ,lakše se živi'

Slatinske maškare (1)
Foto: Maja Šantoši
1/5
10.02.2013.
u 18:12

U ovogodišnjoj povorci su sudjelovali osnovnoškolci iz OŠ Josipa Kozarca I Eugena Kumičića, te djeca vrtićkog uzrasta iz vrtića Zeko i Suncokret.

SLATINA-Turistička zajednica grada Slatine uz suorganizatora,virovitičko-podravsku županiju,udrugu Društvo naša djeca te Pučko otvoreno učilište Slatina, je danas organizirala 19.slatinske maškare koje su usporkos hladnoći i snijegu privukle na slatinske ulice dvjestotinjak slatinjana. U ovogodišnjoj povorci su sudjelovali osnovnoškolci iz OŠ Josipa Kozarca I Eugena Kumičića, te djeca vrtićkog uzrasta iz vrtića Zeko i Suncokret.

Posjetitelji su u gradskom parku bili počašćeni besplatnim fašničkim krofnama, a mogli su se zagrijati kuhanim vinom te toplim čajem koji su dijelile brojne članice slatinsskih udruga. Maskirana povorka predvođena Gradskom slatinskom glazbom, je prošetala glavnim gradskim ulicama, Nazorovom, Kolodvorskom i Jelačićevom te su stigli na prigodni program u gradski park gdje ih je dočekao bogat zabavni program. Moglo se u parku susresti pokojeg čarobnjaka, snijegovića, vrtićarce s diplomama, indijance te brojne druge maštovite maske koje su razveselile sugrađane te ih podsjetili na poznatu maskenbalsku pjesmu “…pod tuđom maskom,lakše se živi”. Gradonačelnik Slatine, Ivan Roštaš je na kratko ključeve grada predao u ruke maskiranim suradnicima, a veselje je u kasnim popodnevnim satima završeno osudom spaljivanjem Mesopusta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije